Landerij

Op landerij Brinkie waarvan Letitia Brunst en Piet Hein Hellendoorn de eigenaren zijn, nemen de fruitteelt, de sierplanten- en kruidenteelt een belangrijke plaats in.

Er is een boomgaard met zo’n 200 fruitbomen. Zo staan er diverse soorten citrus, maar ook manja’s, mopé, cashew, kers en guave. We proberen zoveel mogelijk alle fruitsoorten die Suriname rijk is te telen. De vruchten worden gebruikt om sappen en jam mee te maken, maar ook worden zij los verkocht als er voldoende aan de bomen hangen.

Rondom het huis worden er tal van sierplanten gekweekt, zoals crotons, bokkepoot, verschillende orchideeën, bougainville en Braziliaanse lelie. Maar ook is Brinkie rijk aan allerlei kruiden, bijvoorbeeld sangrafu, konsaka, smeriewiwiri en oeproe-olie. Plantjes van deze sierplanten en kruiden worden aan belangstellenden verkocht of  kunnen besteld worden.

De kleurrijke bloemen en bladeren van sierplanten maken van Brinkie een fleurig geheel. De plantenliefhebber komt hier volledig aan zijn trekken.