Piet Hein Hellendoorn

Toen ik zes jaar werd, kreeg ik de eerste sierkippen van mijn ouders. Een hobby was geboren. Nu, zo’n 58 jaar later heb ik alle tijd om er inhoud aan te geven.

Ondertussen biologie gestudeerd aan de universiteit van Utrecht. Zeventien jaar actief geweest in Suriname. Als docent biologie, als schrijver van leerboekjes voor het Surinaams onderwijs, als organisator van de alfabetisatie, als adviseur op verschillende ministeries, als uitgever van een opinieblad. Kortom, geen tijd voor sierkippen.

Na Suriname 20 jaar actief in het onderwijs in Nederland. Ook altijd druk. Maar wel maakte  ik tijd om een tweede hobby te ontwikkelen, keramiek. Het leek mij een fijne bezigheid op mijn oude dag op onze landerij in Saramacca. Want teruggaan naar Suriname na mijn pensioen dat stond vast.

In november 2010 was het zover. Met vervroegd pensioen en genieten van mijn sierkippen/eenden en keramiek. Maar natuurlijk wil ik mij ook nuttig blijven maken voor de Surinaamse samenleving. En dus houd ik mij naast mijn hobby’s en ondersteuning van Letitia’s bloemen- en kruidentuin  bezig met diverse sociale projecten.